orkar inte mera idag!

ne, orkar inte blogga mera idag, har ridit mary, blev en ganska "vanlig" ridtur. gjord einget spec. Håller just nu på att göra läxor, har skrivit ett A4 papper fullt med engelska.......... Överskriften är: My summer!  booring! Nu ska jag träna lite tyska och engelska glosor! :(  sen ska jag sooooooooooooova, är trött så in i.......! :P

lram på er<3333

ciao:)

sitter i skolan och bloggar:)  sk aegentligen skriv aom moderaterna, men det gjorde jag hemma igår kväll, och har skrivit lite i skolan med:) tror inte läraren ska se mig........:P ska rid Mary när jag kommer hem, tror det blir motions träning, galopp i backar och så, det var ett tag sen......... sen i övermorgon så ska hon antingen vara ledig elr så blir det dressyr!!

oj, nu slutar vi!!:D

kram på er<33

                             

                              sitter och babblar med Maria och Lollo:)  had eingen bild på Maria!! sorry......:O

Dagen 30/9

I mogon är det höst!! :( Neeeeeeej! då har vi en kall och lång vinter framför oss, med massa slit här heme, innan det blir sommar och varmt igen!!:(    Men nu får vi tänka  på ngt roligare istället! :P  
Förslag?!?! :P

      Idag har Lollo varit här, roligt vare! :)  När vi kom hem från skolan, så red vi Mary och Alena:) tog en mellan lång runda, gansk alungt tog vi det med! Mary tävlade ju igår, och Alena har inte ridits på ca.2 veckor, för hon har haft lösa skor, och hovslagaren har inte kunnat........... dom där jäävl aundanflykterna han kom med, för att han "inte kunde" komma!! Blir arg bara av att tänka på det! :mad:  så jag får låta bli:P

sen när vi ridit, så longerade jag Bisqit medans Lollo typ gjorde rent sina skor, för när hon hade släppt ut Alena i hagen, så hoppade hon runt i geggan + att hon typ satt fast!  jag skrattade så in i helvete!:P:D  sen grejjad evi lite sen åkte Lollo hem och jag åkte upp till Christian och Syrran, för deras unge Samuel (som jag är moster till) :O hade fyllt år,syrran och christian separerade, men var där samtidigt för att jag och mamma skulle komma)
det var lite spänd stämning:P och nu sitter jag här!!!

Dagens bästa: 

Jag kommer in i stallet med Mary, Alen aär redan inne och lollo håller på att borsta (trodde jag) så här var det:

Jag ser att Lollo har tagit fel rykt låda, hon hade tagit Birk´s, men Alen ahar egentligen en rykt väska.

Jag: Lollo!!

        ......inget svar.....

Lollo??

    ......fortfarande inget svar......

LOLLO????????


HALLÅÅ???? :O

   ...........inget svar.......

så jag band Mary där hon skulle stå, och gick bort till Alena, tänke att jag kunde ställa undan,  ryktlådan och byta till väskan, tänkte att Lollo kansk egått ut lit etill Birk elr nåt. precis när jag ska gå iväg med väskan så kollar jag in till Alena.......... vet ni vad jag ser där????????

joo, då satt Lollo där inne på en pall....... .... och SOV!!!               :O

Jag: Öh, Lollo?            höll på att börja flabba!

Hon rycker te och vaknar!

Lollo: Öh va??

Jag: sov du?

Lollo: vet inte..... när kom du in?

Jag: nåra minutersen...... jag tror du sov!!!     HAHAHAHAHAHA!!!!!

Lollo: mm, jag gjorde nog det.........:O

Jag: hahahahaha

Lollo: har du pratat med mig?

Jag: att jag har!!! :P

Lollo: oj då!

Jag: varför har du en pall i Alenas spilta???

Lollo: hennes mage är så långt ner, så jag ville ha den att sitta på när jag borstar, och sen var spilt väggen så skön att luta sig mot, så jag somna......... du borde testa!!!

Jag: nej tack! sen kunde jag inte prata!!:P  = HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA


sen efter ridturen så somnade hon inne hos Alena IGEN!!! på pallen!! :O :P

det var verkligen dagens BÄSTA!! :D

kram på er:P <333333333333333


                          :love:

                         :love:

<33333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333









 


tävlade igår;)

jajamesan ;D orkade inte blogga igår!! :O   men nu så!  tävlade LB:1, jag är ganska nöjd, det var ju lixom första riktiga dressyr tävlingen, har ju tävlat en klubb tävling innan! och det var ingen direkt tävling!  Men iaf!  När vi kom dit var jag typ vettskrämd, ville rida där ifrån elr nåt! kände mig heelt bortkommen! och så kändes det som att alla andra var snyggare än oss, och att vi typ gick as dåligt, på framridningen alltså!  Men sen när jag slappnade av så gick det MKT bättre......... så klart!! :P  sen väl inne på banan, så blev jag lite spänd igen....... men det gick ok! Lite slarv fel, och grejer, det var där jag förlora mest, men i hel het är jag nöjd med min prinsessa!  :)

Nu den här hösten kommer jag typ bara tävla på Ljrk! Dom ska ha 2 klubb hoppningar, och 2 elr 3 klubb dressyr! men ska nog ivär ngn annan stans med!

kiss<3

Ida´s fråga:)

Fick fråga från Ida:                              :)


           Hur gammal är Mary?

Svar: Hon är 16 år.....!    
:)


<33


morgonen 29/8

hihi, visst var det längesen jag var här? :P hela åtta timmars en!:P   men gick upp kl 07.30. gick och gav pollarn afrukost, och så:) sen gick jag in och åt frukost själv, blev en macka och ett glas mjölk! ganska lagom:) sen ringde mamma, Camilla Holmqvist, som typ är arrangör för tävlingen, och frågade om tiderna, och då visade det sig att tiderna inte var preliminära, utan fasta, så vad som än händer så startar jag: 12.26. hihi, vi behöver inte åka med förrän 10.30 färjan. kan slaaaaaaappa:P just nu står prinsessan inne och äter frukost, men runt halv nio ungefär, så sk ajag ut på en promenad med henne, livsfarligt att släppa ut henne i hagen, hon kommer rulla sig direkt! :P  men jag vill inte att hon sk astå inne länge, för att sen gå på en transport, åk aen stund och sen tävla. så tar en prommis med henne, sen är int etransport sträckan så lång, ca 30 min körtid, och 5 på färjan. och sen rider jag fram ganska länge:) så det är egentligen ingen far:P men innan jag promenerar med Mary, så sk ajag longera Bisqit:) gjorde det för första gången på ca 1 år, igår, hon var jätte duktig!! :)
begär ju inte direkt ngt men gör gansk amkt övergångar för att hon inte ska

tröttna, men det är skritt och trav som gäller!!!   sen kommer et bli lite längre, och sen mera intensivt, men ska börja klättra med henne, hon måste bygga muskler och kondis innan ngn får rida henne! så jag kommer också få motion!:P  fast i början kommer det vara mini backar!!! ska skynda långsamt! 

                         You and me<3

glömde en, fel på en:P

mm, när jag typ shoppade i går, så skrev jag att jag hade sköpt vita ridbyxor från "jacson" men dom var från "Mountain horse" :)

sen köpte jag även ett par vita ridvantar:)

kiss<3

Inför i morgon:)

Nu ska man snart sova:P  men hinner blogga lite iaf:)

idag har jag borstat Mary som en tokig!!1 har även tvättat svansen och benen, tyckte inte att det vat tillräckligt varmt för att tvätta kroppen........! Nu står hon inne med fleece täcke, min lill aprinsessa:) jag startar inte förrän ca:12:9 i morgon!! :O så vi sk aåk amed kl: 9-10 färjan:) behöver inte gå upp förrän typ 8, så gansk avanlig tid:) har inte riktigt bestämt om vi ska ta 9 elr 10 färjan, känns int som att ca 30 starter innan mig tar 4 timmar!!??! känns som att tidsprogrammet är lite skumt:O

vi tar nog 9 färjan, och om det visar sig att tids schemat stämmer, så får jag ta en promenad med Mary ist. vill inte att hon står på transporten allt för länge!! inte schysst mot älsklingen!<33
får gå upp 7 ist:P

men nu måste jag sova!
puss på er<333 

                                           Älskar verkligen bilden :love:

Mary 28/8

 Red Dressyr idag, Linton´s paddock.  red med NOVA bettet idag, hoppas att jag får tävla med det i morgon, jag är inte bäst på dressyr regler så  vet int eom man får ha det....... Hoppas att jag får ha det, hon funkar MKT bättre på det!!

Red igenom programet, hon kändes super, min lilla prinsessa:)   använde nya stövlarna:)

hihi, men imorgon kommer det bli typ katastrof!!!!!     

USCH, den inställningen får jag inte ha!!! :P    men lixom, jag på en dressyr tävling!!! haha, hur mera skratt retande kan det bli???:P

hihi, kram<33

                           


shoppade typ igår:P

Japp, jag och mamam åkte till "Tre hästar" i Kungälv igår:) mamma hämta mig i skolan:) vi behövde handla lite  inför i morgon:)  och en del annnat bara för att jag vill ha! :P

                              Det här  handlade jag:  

                       Ridstövlar -  begagnade men knappt använda, JÄTTE bra!   Från: Mountain Horze
                       
                      Vita ridbyxor - Från: Jacson

                      Vit, kortärmad tävlingströja - Från: Jacson

                      Grön, ridregnjacka - Från: Okänd

                     Transportskydd till svansen - Från: Bucas

                      Vitt schabrak - Från: Horsewear elr nåt.

Sen åkte vi till  Team Sportia Och köpte knäskydd till mig, måste ju ha det numera :mad:  JÄVLA knä!!! grrrr!

 

                      sånna:)

                     Hittade inte bilder på ngt annat:P  ....... MÅSTE skaffa USB kabel tillmin mobil!!


hm...... fick just en ide:P  har ju min gamla mobil kvar, med USB kabel, kan kanske föra över från nya mobilen till gamla och sen över till datan......:) sk agrdeja lite med det!:)


Bloggtorka....

Har bloggtorka! men ska försöka bli bättre, men det är det att jag hinner inte riktigt blogga lika mkt som jag vill, eftersom att  jjag har skolan och hästarna! hästarna tar ju nåra timmar lixom och man kommer ju inte hem från skolan förrän halv 4!!:O

det här har jag i läxa: 


                    Tyska - Glosor + text   till Torsdag

                   Engelska _ skriv aom våran sommar, ska in på Fredag, har skrivit kladden, men det ska renskrivas och grejas.........:(


                    SO - till onsdag elr nåt om 2 veckor (vet inte när det ska in)  sk aiaf våran grupp ha skrivit klart om "Moderaterna"   (jag, Lollo och Maria)  

    HJÄLP!!!!
     jag har gått i skolan 1 vecka!!! :O:O

                                   !!!! :O


sorry:(

jag vet att jag inte bloggat:( men syrran har datan varenda dag!! :( måste bli bättre på att jag abort henne!!

kan int eskriva så mkt nu, men igår red jag Mary red igenom L:B programet, gick bättre andra gången, första gången var jag lite spänd = INTE bra!  men var nöjd med andra:)   Idag var sessan ledig, kände att hon behövde det!

har faktiskt pluggat idag! svenska och engelska.... och lite matte för att det är kul:) (aa) :P  ska plugga lite sen me!!    

måste dra nu, men hörs i morgon, jag lovar!!! (L)  för nu ska jag ducha, plugga lite och sen sova sött;)  för ni vet jag går upp halv 6, för att ge pollarna och släppa ut dom före skolan, visst är jag duktig!?!?;)

hej då, kram<333



    datan dampar, så det blir ingen bild:(

Bilder från premieringen

Japp, nu kommer det bilder från när jag visade Aska:) Bättre sent än aldrig:P visade sig att det var fler än jag trodde som fotde:P



                                  Sötnos<3

 

                                Lite innan vi skulle in.

Från vänster: Aska, jag, Ingvild, Berith (ägaren till henne, men Emma A visade henne) sen är det Biskvi och Emma (en annan Emma) :P

 

                             Haha, det var så varmt, så lär skjortan sitta lite löst, så  jag ser lite tjock ut:P

 

                           Här fick jag paket, ocg rosett:P Hihi



                           Traven..........:P





                        Ingvild och Aska:) och även jag innan jag bytat till skjorta.  + Mamma och Berith



                           Ser lite tjock ut här med....:O

Tyvärr inga fler bilder på oss, men sk anog få flera, då en annan var där och fotade och vi ska få låna skivan:)

                          Fick 37p lite lite, men jag var ovan:P


Lite nya saker:P

Igår nån gång mitt på dagen så stack jag och mamma ner till L-O CYKELSPORT  en sport/cykel äffrä.  Handlade nya skor att ha i skolan :P vägrar ju ha ngt annat än gympa dojjor, när jag går i skolan och så.... sån äe jag! :P men gumpa skor är bra för mina knän. vänstra knät är ju som ni vet lite kasst, fortfarande........:(
Men det blev iaf svarta PUMA skor, as sköna!!:)

Sen blev det Blåa PUMA shorts att ha på idrotten;)

och idag på väg hem från tävlingen så körde vi in på ROTVIKSBRO var tvungna att ha lite mat:P så gick in i deras nybyggda varuhus, hittade en vit as skön tröja, var bara tvungen att ha den!:)


                  Hittade bara bild på doma:P


Tävlade idag.......

Japp det gjorde jag! Och första klassen gick verkligen asa dåligt! så jag strök mig från andra klassen, för regnet bara öste ner! så framridninigen var typ en lervälling!! och jag kände mig inte på humör, så därför hade det inte varit schysst mot Mary att starta nästa klass,det hade nästan varit som gjort för att det skulle gå dåligt...... så vi lät bli!! Nu har jag och mamma lite planer, ska nog byta både tränare och klubb! Men jag lovar, jag kommer berätta mera!:P
kiss<33

                           :love:   gaaammal bild!!


Tävling imorgon:)

Jajamensan:) I morgon är det tävling:) ska till Sotenäs:P  F¨r se hur det går....... ska försöka att bara ha kul! och inte ta det så allvarligt! Så måste gå och lägga mig nu.

God natt<33333333

<3333333333

                           Gaaaaaaaammal!! :love:

Det fick jag:)

Japp, i förrgår så hade jag typ fest:P  Har ju fyllt år:)   Dom här ersonerna kom: Maria, Linnea, Cecilia, Sofia, Ida, Annie, Iris, Louise och Emelie:)  + Jag :P

Och det här fick jag:   

         Pengar, 160 elr nåt:) 
         Schoklad (stavning)    Mums :D
          Armband+halsband     :)
          10 st 
nagellack  :D
         smink   :)
    parfym    :)
          hud kräms grejs:P
         Rött nosludd till Mary<333
         "Bling bling" grejs till håret:)
                                                      hoppas att jag int eglömt ngt nu.....:P

kram på er, hade en underbar dag!! tack tjejer:) <333 

 hade ju ingen kamera, men om ni vill se bilder så gå in på :  http://marialund.blogg.se/

där finns bilder!;)

kiss<333

 
         


Mary 19:e och 20:e

Hej hej:) Hann inte blogga igår............. Men nu är jag här;) Red  Mary igår kväll, det blev bara en slapp tur:P   Red henne idag med! Först red jag lite dressyr i Linton´s  paddock. Red igenom L:B programmet:) Gick jätte bra! sen blev det en liten skogstur;)  

kram<3


sitter hos Lollo;)

japp, nu sitter jag hos Lollo:) hade fest igår, jätte roligt!  bloggar mera när jag kommer hem:P omvad jag fick går och så.

kram på er<333333

Ska tävla Dressyr!!

Japp!! ocm ca. 2 veckor;)    Så är det en Lokal ponny dressyr på Ljrk:) har aldrig tävlat dressyr högre än på klubb tävling! och kan ni tänka er att eran Hopp-nöörd ska tävla dressyr!! HAHAHA:P    men det sk ajag!

ska starta   LB  borde kanske starta LC som är lite enklare eftersom jag inte brukar tävl aLC, men det får bli LB, kan ju redan programet, och har startat det en gång med Mary innan:)

Så idag när jag tränade dressyr så red jag igenom programet, :) gick ganska bra, måste träna mer:P 



                                    

:P

Hej, jag lovar, min syrra har haft datan varenda dag, hela tin!!! :O vet inte vad det är med henne!! antingen läser hon i en bok, elr så läser hon på datan!!:O latmask!!!     Grr :mad:   men nu är jag här:P  var på en typ sk. "fest" :P hos Ida och Sofia, roligt vare:)         red Mary igår, och i förrgår:) i förrgår, tog jag det lungt eftersom hon tävlat dan innan, mest skritt och trav, och i går blev det inte så långt ridpass......

idag red jag dressyr i linton´s paddock:) gick jätte bra!!:) 

kiss (på Torsdag kommer hovslagaren till den här lilla damen:)  + når till:P  )

 

Imorgon ska jag ha en sk. fest:) tjejerna i klassen kommer + ett par till:) hade gjärna bjudit fler men jag orkar fan inte!!   så nu sk ajag stääda!!:O


Är trött!

Är jätte trött!! ska sova nu;)    natti<333


                      

 

ZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZzzzzzzzzzzzZZzzzzzzzzzzzzzZzzzzzzzzzzzzz


Så kommer jag se ut i Sotenäs.

Så här kommer jag se ut!
Fyll i detta, så att dina vänner/motståndare känner igen dig på nästa tävling!
Alla som ser detta
som tävlar måste göra detta!

ANMÄLD
Gren:
Hoppnig
Tävling: Bed 2 faser A:0/A:0/A
Klass(er): LD+5 LC
Namn: Alicia Jakobsson
Klubb: Sotenäs Fältrittklubb
Häst
: Mary Kalinekes
Transport:. Vit "Trane" med rosa/lila "trane" dekaler.

TILL HÄSTEN/PONNYN
Schabrak/Vojlock:
Brun med guld rep.
Luva: Matschande brun, med guld kant   (kommer bara kanske ha luva)
Boots: -
Lindor: -
Transportskydd: Grön och blå rutiga, med brun päls på insidan o kanten
Benskydd:  Bruna, horse wear, eller horse power.
Sadel: Svart, "Henri de Rive" hoppsadel.
Träns: Svart, "Jacson" med "bling" pannband, och pullargrimma  (I think...)
Förbygel/martingall: Svart förbygel, med "bling"     "CRW"
Täcke: Fleece, svart, gult och röd rutigt, i transporten (om det är kallt)
Grimma: Brun med glitter/bling.

TILL MIG SJÄLV
Ridbyxor:
Vita CRW
Tröja: Vit CRW
Skjorta: -
Kavaj/Jacka: -  för varmt, för att ha!:P
Hatt: -
Spö: Rött "Snowbee"
Frack: -
Vantar/Handskar: - För varmt!
Hjälm: Svart, med bruna läder remmar   " EQ2  Back on track"
Jodpurs/Chaps: -
Stövlar: Svarta Tretorn utan snörning
Ridstrumpor: Svarta "Domani"
Sporrar: Silvriga kulsporrar
Väst: svart  Racesafe


Vilka Ser man? :D 


                     gammal! men gillar den;)


Tävldae idag.....

Tävlade idag...... inte nöjd!!! Det gick skit! I första klassen så vet jag vad jag gjorde för fel! så e kan jag ändra, men i andra klassen, så var det jäte konstigt, allt stämde men ändå inte....:O jag och mamma har en teori om det där, men den delar jag inte med mig här, tyvärr...... ni frå gissa i sånna fall! :P   (Och Lollo säger inte!!)

Men nu är vi hemme, och prinsessan är i hagen:) Hon har säker rullat sig, så får borsta som en tokig sen:P

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu....... ska nog sitta vid datan en liten stund till,sen bli det duschen  och stallet efter det!!:)

kisss<33

                                      Du är det viktigaste! :love:

 

                                      :love:

                                     you and me :love:


Var hos Lollo i förrgår!

Ciao. Var hos Lollo i Torsdag´s :) Vi såg på 2 filmer:) och nåra små snuttar av andra filmer.   Men vi såg iaf på Twiligt!:)  Har aldrig sett ngn "Twilight" film...... Har verkligen missat ngt!!:o den var jätte bra!!:) Nu ska Lollo låna New Moon av sin bror, elr nån, och sen får måste jag se 3:an:P 

                                      
Igår gjorde jag iordning Mary för tävlingen idag:) Smörjde alla grejerna, och borstade henne som en dåre;)

<3


Svar på frågorna!!!

 Fråga:                Tycker du bara om hoppning, eller tycker du om dressyr med?  
                     och vad tycker du är coolt med hopppning, tycker du att det finns något coolt med
                     Dressyr med?

                                        Kanske konstiga frågor men.....

Svar:              Jag älskar hoppning, det är typ mitt liv:P men jag tycker om Dressyr också! Dressyren är    
                        jätte viktig för att hoppningen ska funka. Och det är rätt kul med dressyr!

                       Jag tycker det är om att man kan tsm med hästen ta sig över hinder, och verkligen vara ett
                       med hästen! när man är samspelta, och inte motarbetar varandra, utan typ, hjälps åt.
                           Jaa, det tycker jag!! OFC!när man kan få en häst att utföra dom här svåra övningarna, med
                         så otroligt små hjälper, ja, då kan jag ju inte säja annat än att jag är imponerad!
                       Jag skulle kanske passa som  dressyr ryttare, jag vet inte, jag rider snyggt när jag skärper
                       mig, det vet jag, men det skulle nog inte vara ngt för mig:P ( jag menar inte att skryta, men jag
                        kan faktiskt skärpa mig:P)             

Fåga.           
1. tycker du att det är viktigt med märkes grejer?
                     2. gillar du GG grejer?
                     3. har du något Scapa schabrak?

svar:             1. nja, jag tycker märkes saker är väldigt snygga, men det kan var asnyggt uten att  vara märkes
                        saker! tycker det viktigaste är att det är snyggt, och att det håller!
                 
                   2. ja, det gör jag, det är snyggt om man har rätt färg!:)      
 GG saker,
                                                                                                                                   hoppas ni ser.
                  3. nej:( men vill ha!! tycker dom är jätte snygga!!
                                                                                              
scapa schabrak! finns
                                                                                             såklart i fler färjer, men tycker att dettta är
                                                                                                    snyggast/sötast! ;)

Fråga:
          Tycker du att det är viktigt att vara kompis med din häst, elr tävlar du bara för
                       prestigen?

Svar:             Jag tycker att det viktigaste är att vara kompis med min häst! Tävlingarana är en bonus, jag
                       älskar att tävla och så, men min häst är viktigast!<3


Fråga:               1. Vilken är din favorit låt?
                         2. Vad är det läskigaste du varit me dom?
                         3.  Vilken är din favorit glass?
                               
                             saknar dig<3

Svar:              1. OJ!! Maskerade, är ju jätte bra!! men har den inte på mobilen, så Higher är den jag lyssnar
                         mest på!:)
                       2. haha, det var nog när jag blev jagad av en älg i julas, har aldrig varit så rädd i hela mitt liv! :O
                       3.  Magnum Equador dark!!  och Classic:P

                             saknar dig med!!<333333333   

Fråga:           1.Vilka bloggar läser du?
                     2. Hur gammal är min hund?  (Anthonys fråga) 
                     3.  favoritklädaffär?
                          (L)

Svar:            1.  Din   (  marialund.blogg.se  )
                           isabellharmark.blogg.se
                            neauknow.blogg.se
                             schalalaaolsson.blogg.se
                             jossieochjessie.blogg.se
                            nathanemmie.blogg.se
                            absolutgenne.blogg.se
                             lindegrenarensflicka.blogg.se
                             martinssonsflikka.blogg.se


                    nu har jag säkert missat flera:P men jaja:p

                     2. 4-5 år kanske?  jag har ingen aning!!!:P
                     3.  Gina Tricot!!! Helt klart!    H&M är också bra:)
                          (L)

Fråga:           1. hur ser en tävlings dag ut för dig?
                     2. Hur hög är Mary?
                     3. Vad är de högsta du har hoppat med Mary?
                    4. Hur ser ditt favorit schabrak ut?
                     5. Hur länge har du haft Mary?
                     6. Hur hög är Birk? :D

Svar:            1. jag går upp, ger pollarna och äter. tiden är olika, beroende på hur långt det är.  sen lastar vi, och
                         kör :P  när vi kommer dit, så går mamma och anmäler, och sen gör hon iordning pollen, 
                      medans jag går banan. sen rider jag fram, tävlar och vi gör vårt.  sen beroende hur många 
                       tävlande det är mellan mina 2 starter, så lastar vi henne elr inte! sen gör vi om det mesta:p rider
                         fram och tävlar.  sen lastar vi och kör hem, när vi kommer hem tar jag allid en liten promenad
                       med henne för att hon inte sk avara stel!   såhä ser en ganska vanlig tävlingsdag ut!:O  gör
                            iording Mary och sakerna dagen innan, men jag borstar ju lite på morgonen, på morgonen
                  tar jag även på henne transportskydd och täcke!:)      Jag rider fram vädigt länge! (får skriva det här nere för datan dampar!)   
jag rider som ett litet dressyr pass, med mkt övergångar och volter, får henne mjuk, och framåt!

                   2.   139,5   :)
                   3.   1.15, kanske högre vet inte riktigt, men vet iaf att jag hoppat det med henne. 
                   4.  Oj! gillar mitt röda med guld kant, det är snyggt och så! men mitt favvo schabrak är nog
                       ett som jag inte tävlar i....... det är typ fläckigt i ALLA  färger, det är lixom lite flummigt, om ni
                        fattar?? tycker det är gulligt och roligt iaf:)       (ska lägga ut bild på det)
                   5. 1,5 år    :D
                   6.  1,07      jag gillar maxade ponnisar:P 

Fråga:         1. Vad har du för mål med Mary?
                  2.  Hur ser ett typiskt tränings pass ut för dig?
                  3 hur ser din tävlings utrustning ut?

Svar:        1. just nu har jag som mål att det ska funka igen! Har en liten svacka som vi ska ta oss ur! men jag 
                vill iaf starta felfria L:B gjärna starta L:A med henne!  emn först ska det funka!
               2.  När jag tränar utan instruktör så tränar jag mest Dressyr. och mkt mindre hinder.  men först så
              skrittar jag fram väldigt länge ( hon är ju faktiskt 17 år!)   sen travar jag länge, gör mkt övergångar,
             och sidvärtesrörelser, får henne mjuk och lydig, hon ska ta minsta hjälp, jag rider vääldigt mkt i trav,
                   gör en del serpentiner och och halvt igenom. sen börjar jag galopp arbeta, och då för att hon inte ska bli för explosiv så gör jag mkt fattningar och övergångar, för då "håller hon sig i skinnet!!"  sen börjar jag med bommarna, få henne att slappna av över dom, sen när dom blir till hinder, så vill jag att hon ska hoppa mjukt och avslappnat, och inte hetsa! Målet med träningen är att hon ska vara mjuk, och framåt, ta framåt drivande hjälper, och tillbaka hållande.  på ett bra sätt!

               3. jag har samma träns och sadel på träning och tävling....... sen har jag antingen bruna, elr gröna
                  grejer.   (skydd, träns, schabrak, luva, grimma och grimmsakft, och även täcke) nu ska jag skaffa
               ett rött sett! sen får jag se vad de blir för färg:P  Sen har jag CRW förbygel, och hopp-platta.

Fråga.           1. är du oskuld?
                    2.  Blivit pullad?
                    3.  när hångal du första gången?
                    4.  Sugit av?

Svar.               1. JA
                      2. nej
                       3. inte gjort
                       4. NEJ

Fråga:             1. Älskar du Anthony?
                      2. Vilka är dina 3 mest bästa vänner?
                      3. Tycker du att jag är rolig?
                      4. tror du att jag har trökigt & inte har ngt bättre för mig?
                          
Svar:              1. vet inte, de är väl  ganska nära iaf:P
                      2. Du (lollo),Maria och sen vet jag inte, finns många underbara!
                      3. klart jag tycker:P:P
                      4. nej då, du har såååå roligt!!!! :P

 

 

 




 


                    

     
    

                                                                        


Bisqit<3

Ciao. Har ju skriv ett inlägg om varje hästs stam, på våran gård, och så, och Russe har en väldigt ovanlig stam, hon har jävligt bra föräldrar, sä himla synd att uppfödaren inte visade henne, för det hade kunnat få bra poäng!  Men kan inte hitta bilder på hennes föräldrar, nej nästan ingen i hennes släkt har jag hittat bilder på, jätte konstig!! och det är masa sidor som inte kan visas fast jag vet att dom finns:O  men datan har dampat i flera dagar!! så jag är inte förvånad!     Men jag hittade iaf bild på hennes halvsyskon (dom har samma pappa) och sen hittade jag bild på hennes farfar, han är en av dom som är väldigt bra i "släkten" , Han är ELIT premierad, det betyder minst 42 p, men har för mig att jag läst att han hade högre:D


                   Enliten snygging, han är idag 26 år! Men betäcker fortfarande! Han heter Major, och jag fatatr ju var ifrån Bisqit fått sin lite ädlare bit ifrån! :) snygging han är!:)


             Och här har ni Bisqit´s halv syskon, dom har samma far, = Mykonos  = Major, som farfar. Kan ju inte påstå att Bisqit och den här sötisen är lika! HOn heter "Ninia" ! :)

             Och nu kommer det lite bilder på Bisqit!:)


                            jämför deras huvud. Bisqit och ett "typiskt" russ. 

              Lite stor mage, och inga muskler, men det ska det bli ändring på!:)

                     Stoor mage, men sööt förövrigt<3

                 <3333

              <3

                :love:

det får räcka, har ing abilder från dom första 2 åren, för jag hade ingen kamera då!:(

puss på er<3

 


Somnar snart!

Jaa! det gör jag!! kl är 23.20, och jag är TRÖTT!!! :question:

 Idag var Lollo här igen!:) Vi red såklart. ;)   Vi tränade i backar, kort lungn galopp, i backar, JÄTTE bra träning!!:)
Imorgon, ska vi mest flumma:P Lite dressyr också! Ska ju tävla på Lördag, så hon sk atränas, men ändå vara fräsch!   Men nu skänns hon verkligen suuper!  Hon känns lixom, kraftfull, explosiv, lydig och utvilad!:)

när vi ridit så spelade vi kort i höt, medans vi fikade.......:)   onyttiga vi är!!, men jag har varit ute och joggat! så nu är jag nöjd igen ;)   nej, nu måste jag sova!!! ;)

(Imorgon kommer svaren på frågorna!!)

kyss<33


                            vad hade jag gjort utan dig? :love:

Hoppluvan har kommit:)

Igår kom min röda hoppluva:D den som matchar med schabraket jag fick när jag fyllde år:D      

det är från hansbosport, var inne på deras hemsida, fanns inga bilder på det tyvärr, och jag har ingen kamera, men ska fixa bilder så snart som möjligt;)


               

Igår

igår var lollo här......igen:D red ju såklart, var ute  lintons paddock, och red dressyr, är jätt enöjd med Mary, hon var väldigt mjuk och fin:) gjorde mkt tempo växlingar och volter, och hon lyssnade jätte bra!:) sen ställde jag in Mary i stallet, och så gick vi till våran gräs paddock, och "hoppade " lite med Alena, jätte duktiga var dom:) hindret var ca 25 cm, inte mkt, men hon är ung, och behöer inte lära sig snabbt! man ska ta det lungt med ung ponnisar!;)    sen slöade jag och lollo:)

kiss<33         

Dagen;)

hej hej:) Idag har Lollo varit här:) Vi red ut på Alen aoch Mary, sen hoppade vi ytte, pytte, Alena håller på att lära sig, hon är duktig för att bara gjort det 2 gånger, med ryttare;)        sen slöade vi:P spelade kort, och var allmänt konstiga:P    Sen tog vi typ en promenad med Russe:) hoppade lite:) tog nåra kort, men som ni vet så måste dom skickas til marias mobil först:P  så ni får dom nån gång i veckan.  Nu sitter jag här, ser på TV, är 2½ män, och sen är det "Summer Catsh" den verkar lite skum........ och lite lik "American Pie" :D

 (L)(L)


Jagad av en älg.....IGEN!

Mm, i vintras när jag red Mary, så blev jag jagad av en älg:O och då menar jag verkligen jagad! Men för en stund sedan så var jag ute och promenerade med Russe:) gick ner till vägen, gick på en åker, följde vägen längs åker kanten, då jag ser 2 älgar på en åker på andra sidan vägen, ca 60 meter bort, efter att ha blivit jagad så kan jag ju inte säja att jag älskar älgar:P men kon sprang iväg från oss, så jag trodde att tjuren skulle följa efter, så vi vänder där ifrån, och börjar trava, tänkte låte henne galoppera lite, då hon sticker iväg som skjuten ur en kanon! tappade henne som tur var inte, men jag blev ju jävligt förvånad och vände mig om, då kom älgen travandes mot oss!!! :O  faaaaan vad jag och russe sprang!!! och den travade efter, hjälp, hjälp, hjälp!! sm tur  var, så efter ca 40 meter så tröttnade den:D men jag sprang till stallet med russe!:)  och älgen följe bara efter oss en liten bit på åkern, det var nog mer än 40 meter, men jag har definitivt slått rekord 100 meter!! tänk om jag kunde  ha den farten när vi springer i skolan!      men iaf, nu står pollarn ainne, jag har lugnat ner mig, ska snart räkn alite matte tror  jag:P  jag vet.......... jag är matte nörd:P:P

kram på er<33 får se om jag kommer på ngt annat att skriva om idag:P


             


           HAHA:P sökte på "älg slyltar" och såg den här:P kunde inte låta bli, hehe:P

          

visade Aska idag:D

Jajamensan:) har man en polle med bra härstamning, så tar man ju dom ofta till en premiering! och vi åkte med "Aska" :) det var på ORK, i början gick vi bara runt och kollade på alla andra pollarna:) sen lastade vi ut:) och så kom dom andra fjordingarna; fjordisarna, var SIST!!! efter alla nordisarna!! :O det var 40 stycken!:O
men sen babblaed jag och mamma , och såhär blev det:

Mamma:  vill du visa

Jag: JAAG??!!?? :o

Mamma: ja, vem annars, det är dig jag pratar med! :P

Jag: men öh, tänk om jag sumpar det! :O

Mamma: Du, det är en ett åring!! det är "oviktigt" hon kan ju inte precis komma med i "Bohushästen", du vet ju att dom måste vara 3 år! och nån gång sk avar den första!

Jag: joo, det klart.

Mamma: dessutom, så har dom en satsning i år, så alla som visar, som är under 25, får ett pris, för dom vill få fram dom unga!

Jag: hm, jag ska findera.........

      funderade i ca 1.5 h!!!!!  då kanske ni undrar varför vi lastade ut så tidigt!? jo, det var för att, hon är bara 1 år, hon är inte van vid nya platser och så, så hon fick vänja sig ganska länge, och jag frösäkrar er, hon skulle "prata" med ALLT och ALLA!!!    haha, sötnowsen<33

 

sen bestämde jag mig för att visa:O   och det gick sådär, vi var 3 st så vi gick in, och jag skulle ju visa först såklart!!     fick bara 37 p, inte nöjd! hon borde haft något poäng till!! (det gör skillnad!) men det var inte henne det var fel på! det var jag som var nybörjare på att visa:P det är fan svårare än det ser ut! man sk aju får pollen att visa sig från sin bästa sida, och så sk adom stå rätt, frö att dom sk aha bästa chans att bedöma exteriören och så (kroppen)   men är väll gansk anöjd, det var första, men inte sita gången:P

Fick: pollen fick en gul rosett, och en plakett grej, kommer inte på rätt ord nu..... jag fick: turkos och bl rosett  (snugg!!) och en skål grejsi moj:P   för att jag var yngre än 25:)

bilder kommer någon annan dag:) tog nåra med min mobil, men har ju ingen USB kabel, så får skicka dom till Marias mobil, och så för hon över dom, och skickar dom till mig via mail:O knöligt? jaa!!

kiss<333

 

                   bild från förra året, då Aska var en bäbis :love: och då var vi på dingle ist, där är det imorgon:)

kram på er<333 ska ut i satllet nu:) orkar inte rida idag!:( min aben asså!:O  haha, tar en längre tur i morgon:) kiss<3


sorry, ni får stå ut:P

oops, har inte orkat blogga:O men ni överlever!!  men nu får ni läsa:)

igår: red mary:) motionstränade i backar, kort, lungn mjuk galopp, i mjuka sand backar = UNDERBART för hennes muskler:P + gjorde i ordning lite för idag:P läs inlägger ovan:)

Torsdag: red med Maria:) roligt, rolit:) gjorde annars inget spec.

onsdag, tro rjag red med Maria, elr om det var dagen innan :P haha:P skit samma!!

men nu ska jag skriva ett inlägg om dagen:)

puss på er<33;)

:P

ha varit ute och joggat nu:) har lite ont i mitt knä, men jaja:P har duschat nu, så sitter här och bara har det gött:D
natti natti<333333333


                        :love:

Tränar, every day:P

gick upp som vanligt, gav pollarna frukost:P sen red jag prinsessan:) gick jätte bra! :) idag gjorde jag inget spec, vi hade bara mysigt och roligt:) man får ju inte glömma att ridning handlar om att ha roligt, ibland glömmer jag det, och blir alldeles för allvarlig, och då funkar det inte riktigt:O  så glöm inte att ha roligt, med din polle!! :love:  sen efter det har jag fanimej bara slappt!! :O:O:O typ iaf, grejade en stund med kaninerna och så;) men annars är jag slö, slöö, slööö:P nu sk aja  til stallet sk ata in Mary<3 och gå på promenad med Russe, sen sk ajag ut och jogga:) gjorde det igår med:) + att jag gör 100 situps varje dag:) visst är jag duktig!?!? ;)  kan tyvärr bara jogga ca 1 km, för knät gör såå j**** ont!!! gör ont efter ca 500 m, men kan ju inte vända då!:O

kram sk aut nu;) <3333


               

Oops, det dåliga med smileysar:O

HAHA:P det finns dåliga sidor med att ha smileysar!!  I en inlägg har jag skrivit att jag ska tävla snart, och då har jag skrivit vilka klasser jag ska var med i. under båda bilderna ser det ut såhär: L:C+5     smileyn sk ainte vara där, utan det ska se ut såhär:  L : C+5   fast utan mellanslagen:P:P

kisss<33

den är slut en 11:e

Frågestunden är slut 11 augusti, så fråga på, jag menar.... jag svarar på allt jag vanligtvis inte  svarar på:P

<33

Tävlingar:)

Nu har Mamma anmält mig till 2 tävlingar:D kola ner, så ser ni var och när;)

                                
                                               Lördagen 14 Augusti, Herrljunga Rk

 

                                    ~ L:D+5  och L:C ~     

Dom klasserna blir det!  Ska bli roligt att tävla  igen:D och om jag måste välja en favorit klubb, att tävla på så blir det just denna!!;) har varit där en gång = underbart:) trevliga banor, fin anläggning och härliga funktionärer:)

tävlingen går på Gräsbana, 70 gånger 90 m:D stor och fib:D


                                                           
                    Lördagen 21 Augusti, Sotenäs Rk

                                   

                                         
~L:D+5 och L:C~

också trevliga tävlingar.:)

någon mer som ska till någon av tävlingarna?            Lycka till?

kram på er<33

                          


Idag! 1/8 dagen efter:P

sitter här nu......... gör inte så mkt förutom att blogga:P  Igår efter att vi fikat, så red jag och Maria på en lång tur:) Jag och sessan, hon och Alena, ätte mysigt!:) om det bara kunde varit uppehåll också!:P  men jaja.

Idag: försov mig till halv 9, kansk einte så konstigt............. kan ju inte påstå att jag gick och la mig tidigt :rolleyes:  se har jag slappat... har ju världens bästa bok :P sen red jag min prinsessa:) red ett dressyr pass i "lintons" paddock:) gick gansk abra, hon skötte sig jätte bra i skritt och trav, men i galoppen  ville hon bara studsa runt som en känguru:P tok ponnin<333 men efter en stund med hundra halvhalter, och övergångar, så lungnade hon sig:P:P sötnöt<333   nu sitter jag här, är klar i stallet och har promenerat med Russis<33

kram<3333


                   vi är bäst! jag, mary, maria, alena :love:


Det här fick jag.....:P

           Detta fick jag:

                                 * schabrak + ska beställa hoppluva
                                 * pengar, 600 eller nåt
                                 * Presentkort på H&M

                   haha, inte så mkt, men har ju bara fått av en av syrrena, lisa har inte varit i stan än, och Carro vet jag inte......:O  tretorn stövlarna fick jag som tidig födelsedags present + att när det var gbg horseshow så fick jag pengar av mamma att handla för, så det var också tidig present:P  jag vet det är lite, men det är bara ena sidan av släkten jag får av:P så vänj er:P

sha h afest snart för dom bästa:)  = tjejerna i klassen, ocrkar inte ha för hela klassen!:O

kisss<33


                         HAHA, gilla bilden asså:P:P

14 igår:)

Blev fjorton igår:) sorry att jag inte bloggade men jag hann inte......:O på  morgonen åkte vi till torp och handlade lite kaker och grejer att bjuda på :P  åkte också till Granngården och handlade ett schabrak som jag spanat in:P det var det jag fick i present av mamma, skulle haft matschande hopp luva också, men fanns inte i rätt stl, så ska beställa!!   sen när vi kom hem så fikade vi:) eller det var: jag, mamma, lisa och ninni (2 av mina syrrer) mormor, ninnis 2 ungar (som jag måste var amoster åt) :P och så kom maria:)

nu ska mamma ha datan, hon sk ain på TDB :) bloggar senare idag:P

 

kiss<333


RSS 2.0